Taman Tasek Taiping – the pictures

28 11 2008

Photobucket
seronok jongging kat sini..
Photobucket
comel kan heroin saya?
Photobucket






more photos here

Nice kan?

Yup, kami pergi berempat, dan memang tujuan untuk pergi ke Taman Tasek Taiping,
Selepas kagum dan teruja dengan keindahan tasek ni, kami kepenatan.. hampir habis pusing tasek tu
yelah, 62 hektar.. mampus kalau pusing habis.

Then kami ke Old Town White Coffee(favorite sekarang ni), lunch kat sana. Lepas tu terus berangkat pulang..
Gile kan? within 20 hours je.. u guys should try also.
Apepun, komen dialu-alukan. bukan dipalukan, itu kompang je dipalu.. heargggh.. bertukar..(nak jadi hero plak.





AZiM puch

wedding photographer

azimpuch@yahoo.com

+6 012 213 2006





Taman Tasek Taiping

25 11 2008

Disebabkan gambar yang sangat cantik oleh Aainaa dan Sha dalam facebook, saya nekad nak pergi sana.
View sangat cantik, dan dengan camera Nikon dan lense super wide angle. i know i can capture better photos. yes i did. whoahh…

Taman Tasek Taiping yang ofcos kat Taiping, Perak. takkan kat Puchong lak kan? hehe.
adalah taman tasek pertama di tanah melayu, mula dibuka pada 1880.
berasal dari tapak bekas lombong(macam puchong gak, byk lombong). berkeluasan 62hektar.. woh, macam besar UM tuh.

Pergi sana berempat, saya, cahaya hidupku Nolin, Mcna dan kak Win. Bertolak Sabtu malam Ahad, pukul 11 lebih, naik kereta kak Win. Banyak singgah-singgah pastu sampai Taiping just nice sebelum subuh. Sembahyang dan mandi kat Masjid, then terus gerak ke Taman Tasek Taiping.

Photobucket

Sebelum tu kena check tayar kereta dulu.. keselamatan diutamakan

Photobucket

Sampai sana gelap lagi.. town Taiping sangat Old School

Photobucket

Agak susah cari masjid, sebab tak pasang lampu kat luar. Tapi tak sesat.. hehe

Photobucket

oh.. then g tasek terus… oh, teruja

Photobucket

memang best dating2 kat sini

Photobucket

nice kan view die

Photobucket

jambatan kayu kaler merah lagi tuh..

ni saje utk entry ni.. nanti sambung lagi

banyak lor gambar best2.. nantikan…

AZiM puch

wedding photographer

azimpuch@yahoo.com

+6 012 213 2006





Taiping teaser

23 11 2008

Photobucket

Wait for more..
Weekend at Taiping..

AZiM puch
wedding photographer
azimpuch@yahoo.com
+6 012 213 2006





Nafiza & Hatta

20 11 2008

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket




lebih banyak gambar di sini





Solemnization
Jalan Gombak, Kuala Lumpur
7th August 2008

Hero : AZiM puch
Sidekick : Kareem

AZiM puch
wedding photographer
azimpuch@yahoo.com
+6 012 213 2006





Yeah, Final dah habis

19 11 2008

Semalam last paper untuk semester ni.
Tinggal lagi satu semester je lagi, then praktikal, pastu habis..
Sebenarnya memang tak sabar nak habiskan belajar kat UM ni,
tekanan, dulu kat UTM takde la presure macam ni. Maybe course lain kot.

Baik, sekarang boleh tumpukan perhatian meng’edit’ gambar-gambar.
Nantikan… zassss




AZiM puch
wedding photographer
azimpuch@yahoo.com
+6 012 213 2006





Klate, ore luar royak “Kelantan”

15 11 2008

Jauh berjalan, luas pandangan.. tapi jangan jalan kaki je.. penat tu.
Awal November lalu saya ke Kelantan, ada wedding assignment di Kota Bahru (atau Bharu?)
Belajar banyak benda baru, bahasa baru ekceli,
Nasib memang ramai kawan asal dari Kelantan, paham la sikit sebanyak.
Kalau nak shopping kat sana, nak murah kena kecek klate la.. tapi kalau tak fasih, usahlah, kena gelak je nanti.

Pagi sarapan di Pasar Siti Khatijah, memang terbaik. Ikutkan nafsu memang nak makan je semua.
Nasi dagang, nasi kerabu, nasi berlauk, ikan tongkol, udang besar.. besttt..
Masa saya kat sana haritu, panas terik sepanjang hari, agak susah nak tengok awan, tapi dapat la shoot langit yang cantik.

Nanti upload pics wedding plak..

AZiM puch
wedding photographer
azimpuch@yahoo.com
+6 012 213 2006





Bazuki doing Wedding?

11 11 2008

Photobucket

Photobucket

One of my favorite photographer, I met him last sunday (9 Nov). Me as a official photographer for solemnization of Zanita & Zaid at Kinrara. Sedang asyik snap gambar, saya terkejut dan teruja melihat Bazuki juga ada di sana mengambil gambar. Every photojournalist knows who is Bazuki, a great photojournalist Reuters, telah banyak menerima pengiktirafan dari seluruh dunia.

Bazuki (baju melayu hijau)ada di sana sebagai rakan sekelas kepada Zaid, pengantin lelaki. Tapi dah pantang pegang camera, mesti nak ambil gambar. Hehe.. Actually, Bazuki is one of the reason I take photography seriously. when I saw a picture of him and his BMW 3 series. Tapi ahad lepas dia bawa kereta baru.. 5 series pula.. oh, kereta idaman.

Bazuki official Website here