Salam Ma’al Hijrah 1430

30 12 2008

Saya ingin mengucapkan selamat menyambut tahun baru kepada semua yang beragama Islam.
Hope this year will brings keberkatan dan kekuatan untuk memperbaiki diri.

AZiM puch
wedding photographer
azimpuch@yahoo.com
+6 012 213 2006





Weddings in 2008

27 12 2008

AZM_0285 copy

DSC_0425 copy

AZM_2437 copy

AZM_3170 copy

AZM_3461 copy

AZM_4354 copy

AZM_4577 copy

AZM_4773 copy

AZM_8937 copy

AZM_9380 copy

AZM_2257 copy

IMG_2413 copy

IMG_7921 copy

DSC_4251 copy

DSC_4251s copy

DSC_5393 copy

AZM_7736 copy

AZM_8065 copy

AZM_8568 copy2

AZM_8938 copy

AZM_9299 copy

AZM_9836 copy

AZM_0241 copy

AZM_1180 copy

AZM_1711 copy

AZM_2335 copy

AZM_2805 copy





Singapura – gambar2

21 12 2008

Photobucket

Esplanade sebenarnya ade Dua biji Durian bakan hanya satu

Photobucket

tu tongkang orang dari Batam baru nak masuk

Photobucket

meowww..

Photobucket

ohohohoooo

Photobucket

somewhere i dont know

Photobucket

naik bus kena tanya dulu.. kang sesat lak

Photobucket

asik berjalan jer.. tapi semua orang pun jalan jer.. tak penat ke?

Photobucket

depan Takasimaya, macam Pavillion isi dalam die.

Photobucket

Masjid die kotak macam shoping compleks

Photobucket

ya, itu kereta Bentley. Dan ya, mereka jadikannya teksi

Photobucket

Flat Pekeliling

Photobucket

hikhik…

Azim Puchong's Facebook profile





Uniknya uniknya, Singapura

17 12 2008

Photobucket

Photobucket

Isnin(15 Disember 2008) saya ke Singapura,
ada di Johor untuk wedding assignment pada Jumaat dan Sabtu sebelumnya.
Ahad pula pergi ke kenduri kahwin kawan sekolah teknik.





Esok ke Johor pula.. mungkin singgah di Singapura

11 12 2008

Esok pagi-pagi akan bergerak ke Johor Bahru, ade job wedding di sana.
Agak lama tak ke sana, last sekali masa Konvo tahun 2005 kot.
Sebelum tu memang selalu duduk JB. Dari tahun 1999 sampai 2004 belajar kat sana.

1999-2000 belajar kat Sekolah Menengah Teknik Johor Bahru(TIJB).
2001-2004 belajar kat Universiti Teknologi Malaysia(UTM).

4j2 copy
Gambar tahun 1999, cuba teka mana satu?

Mula kat TIJB lah kawan-kawan start panggil “Puchong”. Setiap budak asrama akan dapat nama registed, dan mana “puchong” memang dah agak awal-awal akan dapat. hehe
Lepas tu masuk UTM, seminggu je orang panggil Azim. Jumpa kawan-kawan TIJB panggil “Puchong”, semua start panggil dengan nama tu. Tak lama lepas tu, “Puchong” tinggal “Puch” jer.. lebih unik katanye..

AZiM puch
wedding photographer
azimpuch@yahoo.com
+6 012 213 2006





Selamat Hari Raya Aidiladha

7 12 2008

Saya mengucapkan selamat menyambut Hari Raya Aidiladha kepada semua rakyat Malaysia yang beragama Islam, khususnya pembaca blog ini.

Di hari yang mulia ini marilah kita sama-sama berdoa akan kesejahteraan dan keselamatan rakyat Malaysia serta semua umat Islam yang sedang mengerjakan ibadah Haji di tanah suci Mekah.

Semoga amal ibadat mereka dalam mengerjakan rukun Islam yang ke-5 ini diterima Allah s.w.t. Semoga mereka dianugerahkan haji yang mabrur, insya’allah, serta selamat pulang ke tanahair dan ke pangkuan keluarga.

Disamping kegembiraan ini, janganlah kita lupa kepada mereka yang mungkin tidak bernasib baik seperti kita.

Saya mengambil peluang ini mengucapkan takziah kepada keluarga mangsa tragedi tanah runtuh di Ulu Yam Baru dan Bukit Antarabangsa baru-baru ini.

*curi ayat dari chedet.com,  hehehe

Hari untuk sembelih lembu kat surau
pastu makan sup tulang.. yeahh



AZiM puch
wedding photographer
azimpuch@yahoo.com
+6 012 2132006





Vina & Faris

3 12 2008

AZM_9176 copy

AZM_9258 copy

AZM_9301 copy

more photos here

Majlis Berinai, Lulur dan Mandi Bunga.

Keluarga Vina berasal dari Surabaya, Indonesia. Walaupun sudah lama menetap di Malaysia, mereka masih lagi mengekalkan tradisi sana. Bermula dengan acara berinai kemudian lulur.

Sebelum upacara mandi bunga, satu perkara Vina perlu lakukan iaitu meminta restu kedua ibubapa untuk berkahwin. Terus terang cakap, saya memang agak lost dengan upacara mereka ni. Kemudian Vina dibawa keluar untuk mandi bunga. Dimulakan oleh ayah dan ibu Vina dan diikuti oleh sedara-mara. Then siap mandi, Vina mengambil wuduk dari air dalam labu sayung, kemudian labu sayung itu dipecahkan(lagi lost kat situ, tak pernah tengok).

Berada kat rumah keluarga Vina macam tengok drama sinetron kat TV. hehe.. nasib baik faham sikit-sikit.

Hero: AZiM
this time hero has to work alone

AZiM puch
wedding photographer
azimpuch@yahoo.com
+6 012 213 2006